Logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulevat konsertit:

   

 

Kevään 2018 konserttipäivät Malmitalon konserttisarjassa:

 

 

21.3.2018 Duke elää! - solistina Juki Välipakka,laulu

Duke Ellingtonin tuotanto on kaikille tuttua, mutta sitä ei vielä koskaan ole kuultu suomeksi laulettuna. Nyt kuullaan!

Kirjailija, sanoittaja ja säveltäjä Mikko Koivusalo on kääntänyt Ellingtonin klassista big band -ohjelmistoa suomeksi jazzlaulaja Juki Välipakalle. 

Vellu Halkosalmen upeiden sovitusten myötä Välipakka ja Swing Big Band esittävät Ellingtonin musiikin yleisölle nyt ennen kuulemattomalla tavalla. Vellu Halkosalmi toimii myös konsertin kapellimestarina. 

Solisti – Juki Välipakka
Kapellimestari ja sovitukset – Vellu Halkosalmi
Suomennokset – Mikko Koivusalo

 

 

12.4.2018 Länsirannikon soundia vibrafonilla, solistina Panu Savolainen, vibrafoni

Vibrafonivirtuoosi Panu Savolainen pääsee illan konsertissa tulkitsemaan yhdysvaltalaisen vibrafonistin Terry Gibbsin yhtyeen tuotantoa.

Panu Savolainen on j, nuoresta iästään huolimatta vakiinnuttanut asemansa eturivin jazzmuusikkona, ja esiintyy säännöllisesti esim. oman Herd-yhtyeensä kanssa sekä muiden vaihtelevien kokoonpanojen solistina. Pori Jazz valitsi Savolaisen vuoden artistiksi vuonna 2010, ja vuodesta 2014 Savolainen on toiminut Kalkkiranta Jazz-festivaalin taiteellisena johtajana.

Terry Gibbs vaikutti osan elämästään Los Angelesin kaupungissa, ja jazzmuusikon keikkojen lisäksi työskenteli myös kaupungin elokuva-ja TV-bisneksessä. Gibbs pyöritti muutamina vuosina legendaarisen maineen saavuttanutta omaa big bändiään, ja noiden vuosien tuloksena on onneksi säilynyt jälkipolville useita hienoja levytyksiä.

Tähän konserttiin olemme poimineet Terry Gibbs Dream Bandin ohjelmistosta svengaavia versioita swing-aikakauden klassikoista. Ohjelmistosta löytyy versioita mm. Tommy Dorseyn, Benny Goodmanin ja Artie Shaw’n klassikoista.

Illan konsertin kapellimestarina toimii Jussi Lampela

 

 

24.5.2018 Jukebox-toivekonsertti, solisteina Annimaria Rinne ja Juki Välipakka, laulu

Tähän konserttiin kuulijat ovat saaneet ehdottaa esitettävät kappaleet! 

Ne kerättiin kevään 2018 aiempien konserttien yhteydessä. Solisteina toimivat Swing big bandin pitkäaikaiset, upeat laulajat Juki Välipakka ja Annimaria Rinne.

Konsertin johtaa Antti Rissanen.

 

Kaikissa konserteissa toteutetaan äänentoiston osalta ns. luomu-periaatetta, jossa big band ei käytä äänentoistoa vaan soittaa akustisesti.

Useimmiten orkesterin kokoonpano on tavanomainen big band, eli 5 saksofonia, 4 trumpettia, 4 pasuunaa, piano, basso, kitara, rummut, solisti ja kapellimestari. Koska pyrimme mahdollisimman autenttiseen soundiin niin välillä kokoonpano saattaa olla pienempi, mikäli alkuperäisversiot on soitettu pienemmällä kokoonpanolla.

Konsertin kesto on noin 75 minuuttia, ei väliaikaa.